Lauri Junnila kehitti ja patentoi perunakokoojarummun vuonna 1948. Tämä antoi sysäyksen perustaa oma yritys. L. Junnilan Konepaja perustettiin 8.3.1949 Salossa ja se toimi siellä ensin vuokratiloissa. Työt aloitettiin kolmen miehen voimalla, mutta pian työntekijöiden lukumäärä nousi kahdeksaantoista. Kesällä 1952 ostettiin tontti Mynämäestä ja rakennustyöt alkoivat välittömästi. Kokonpanotyöt päästiin aloittamaan jo saman vuoden joulukuussa, tosin vielä keskeneräisissä tiloissa. Perunankokoojarummun lisäksi muita alkuvuosien tuotteita olivat klapisirkkeli, maitokärryt ja perunanpesukone. Varsin pian keskityttiin pelkästään maatalouskoneisiin. Tehdas laajeni nopeasti maamme eturivin maatalouskoneiden valmistajaksi.
Enimmillään tehtaalla oli lähes 300 työntekijää. Juko Oy oli turvallinen työnantaja, joten monet tekivät tehtaalla pitkän työuran. Jotkut jopa muuttivat tehtaan mukana Salosta Mynämäkeen. Pitäjässä puhuttiin ”Junnilan miehistä”. Miehistä ja heidän perheistä pidettiin huolta, vaikeissakin tilanteissa lomautuksia pyrittiin välttämään. Joulun alla vietettiin aina kahvitilaisuus, jossa oli myös seurakunnan pappi mukana. Kotiinviemisiksi annettiin paketti, joka sisälsi mm. elintarvikkeita. Lauri Junnila ja hänen yrityksensä Juko Oy samaistettiin toisiinsa. Junnilasta käytettiin monia lempinimiä. Puhuttiin arvostaen ”Jukosta”, ”Neuvoksesta” ja ”Papasta”.
Huhtikuussa vuonna 1967 tulipalo tuhosi yhden kolmasosan laitoksesta. Tämä vaikea tilanne osoitti Lauri Junnilan luonteen lujuuden ja organisointikyvyn. Venni Sankari kertoi seuraavasta työpäivästään näin: ”Lauri oli semmoinen alakuloinen aamulla ensin, ja sitten käveltiin hänen kanssaan katsomassa mitä ruvetaan tekemään. ”Jaha, ruvetaan sitten töihin, sanoi Lauri, lähde sinä, Venni, Helsinkiin hakemaan maalit ja ruiskut. Ja varaudu sitten, että sinua neuvotaan sieltä seuraavaan liikkeeseen. Minä soitan sinne.” Illan päätteeksi auto oli niin täynnä, ettei meinannut kaikki tavarat mukaan mahtua. Kun illalla tulin takaisin Mynämäkeen, oli vielä osa pojista siivomassa betonia ja tuhkaa. Kolmen päivän päästä jo maalattiin koneita.”
Teollisuusneuvos Lauri Junnila luopui yhdessä perheensä kanssa yhtiön koko osakekannasta vuonna 1981. Tehdas myytiin Hankkijalle, jolta se siirtyi tanskalaisomistukseen. Kongskilde-konserni lopetti tuotannon Suomessa vuonna 2010.